gallery/300x300

De Heilige Lotus

Reiki informatie centrum

Alles over Reiki en meer...

gallery/slide1

Geschiedenis van Reiki

Geschiedenis van Reiki

De oude geneeskunst van Reiki werd rond de eeuwwisseling door de Japanse boeddhist Dr. Mikao Usui geopenbaard, dit dankzij zijn levenslange beoefening, opleidingen en interesse.

Hij ontdekte de sleutels om deze Reiki energie van mens tot mens door te geven en te gebruiken. In een ononderbroken traditie worden deze doorgegeven van Meester op leerling.

Chujiro Hayashi werd door Mikao Usui opgeleid, welke op zijn beurt, de Amerikaans-Japanse, Mevrouw Hawayo Takata inwijdde in de leer. Zij introduceerde in de 70-er jaren het Reiki-systeem in de Verenigde Staten. Alsdan werd gesproken van Reiki-masters. Zij heeft 22 mensen tot Reiki-master opgeleid.

­

Ruim een half jaar na haar dood besloten de 21 door Mevr. Takata ingewijde Reiki Masters, haar kleindochter, Phyllis Lei Furomoto te benoemen tot haar opvolgster als Reiki "Grand" Master (Dit is een "westerse" titel, in Japan spreken ze over de "President" van de organisatie). Deze "lijn" is er één van velen en we hebben het aan Mevr. Takata te danken dat Reiki naar het "westen" is gebracht. Vandaag de dag zijn er honderden Reiki Masters, die over de hele wereld Reiki onderwijzen.

­

­

­

­


 

­

­

­

­

­

­

­

­

gallery/reiki-gm21