gallery/300x300

De Heilige Lotus

Reiki informatie centrum

Alles over Reiki en meer...

gallery/slide1

Cursussen

­

­Reiki 1

Reiki 1 werkt op het psychische niveau. Bij de inwijding in de eerste graad Reiki wordt het kanaal waardoor Reiki stroomt geopend en een stuk gezuiverd. Hierna kan de Reiki energie vrij doorstromen en dat blijft zo de rest van je leven. Met deze graad kan je enkel met je handen behandelen. De eerste graad is een belangrijk instrument is om jezelf te helen. Zie het als een cadeautje aan jezelf. Je mag jezelf zuiveren, je moet nu eens niet aan de anderen denken. Dit is vooral in het begin wel belangrijk, later kan je ook anderen gaan behandelen. Maar alleen wanneer jij het wenst en eraan toe bent. Dan kan je de liefdevolle energie doorgeven aan andere mensen, dieren, planten en zelfs dingen.

Bij een behandeling geef je niet je eigen energie. Je wordt er ook niet moe van en neemt geen klachten over van anderen omdat je leert je te aarden. In Reiki I helpt de afstemming zelfs bij lichamelijke ziekten bij degene die de afstemming ontvangt. De lichamelijke gezondheid van de afgestemde verandert vaak ten goede in de maanden na de initiatie, of klachten verdwijnen helemaal. Iemand die Reiki 1 beoefend moet per handpositie ongeveer 3 á 5 minuten gebruiken, alvorens er voldoende energie opgenomen is door het lichaam. Met de eerste graad kan je best je hele leven verder. Je hoeft dus niet verder te gaan. Iedere Reikigraad is compleet op zichzelf. Heel wat mensen groeien spiritueel zonder een tweede of ook nog derde graad te halen. Voel je de behoefte om ook op afstand of door de tijd te behandelen, kies je voor Reiki 2e graad.

Na een afstemming kan het zijn (gebeurt niet altijd) dat er een aantal bijverschijnselen zijn, dit gebeurd dan tijdens, de zogenaamde, ontgifting (reiniging). Er kunnen dan een aantal onverwerkte pijnen naar boven komen die dan dus verwerkt en geplaatst moeten worden. Is ook niets vreemds want Reiki werkt ook op het emotionele vlak. De ontgifting duurt normaal circa 21 dagen.

In theorie is het dat gedurende de periode van 21 dagen van ontgifting, de energie drie keer circuleert door elk van de chakras. De eerste cyclus van zeven dagen is gericht op je persoonlijke kwesties, je lichamelijke en emotionele ontwikkeling. De tweede week focust zich meer op je relaties, je wereldbeeld en je geestelijke integratie. De derde week richt zich meer op je goddelijke, spirituele of geestelijke transformatie en aanpassingen.

­

Behandel jezelf!!!" is naar mijn mening de belangrijkste tip die ik een eerstegraads Reikiïst kan geven. Het is het gemakkelijkste wat je ooit kunt doen, je legt je eigen handen op je eigen lichaam en laat de energie stromen.  "behandel jezelf" al is het maar vijf minuten.

­

 

­

­

­

­

­

­